מאת יפעת דהן חורב

כל שנה בחודשים נובמבר-דצמבר ניכרת "היערכות סוף שנה" בעסקים רבים – בחלקם מתכוננים לספירות המלאי למיניהן, בחלקם עוסקים בביצוע תוכניות והכנת תקציבים לשנה הבאה, וכמעט בכולם עמלים על סיכום שנת המס. (אהה, כן, בחלקם גם מתכננים את אירוע סוף השנה של החברה או את מסיבת הסילבסטר השנתית – אבל זה לא קשור לכאן...).

איך סוף השנה האזרחית משפיע עליך כמחפש עבודה? האם כדאי בתקופה זו לשלוח קורות חיים לחברות השונות או שמרבית החברות "מקפיאות" כרגע גיוסי עובדים חדשים?

מחפשי עבודה רבים סבורים כי אין טעם להגיש בתקופה זו מועמדות למשרות השונות, אלא עדיף להמתין עד לתחילת השנה ואז לפעול. "ממילא לא יטפלו בזה עכשיו, אז אשלח בתחילת ינואר", הם אומרים.

נכון שלעניין העיתוי יש חשיבות בתהליך חיפוש העבודה, אך הוא תלוי בגורמים רבים נוספים. ישנם מקצועות שבתקופות שונות של השנה באמת ניכרת בהם האטה בגיוסי עובדים – בעיקר בחודשי אוגוסט - ספטמבר, שבהם עובדים רבים נמצאים בחופשת קיץ או בחופשות מרוכזות לרגל החגים, ומצד שני – קיימים מקצועות אחרים שדווקא בתקופה זו של השנה הסיכוי למצוא בהם עבודה הוא רב יותר, כגון: מקצועות מכירה, אריזה, סדרנות, דיילות, ומקצועות נוספים הקשורים להיערכות החברות לקראת החגים.

מעבר לתחום ולמקצוע שבו אתה מחפש עבודה, העיתוי תלוי גם בגורמים רבים, שאינך יכול לצפות אותם מראש, כגון: לאיזה חברות אתה מגיש את מועמדותך ומה קורה אצלן כרגע מבחינה עסקית וארגונית? , באיזו דרך מנהלת אותה החברה את תהליך הגיוס שלה – האם דרך מחלקת הגיוס של אותה חברה (שיכולה להיות עמוסה כרגע בעניינים נוספים) או דרך חברת כח אדם והשמה שממוקדת במטרה זו? ושיקולים רבים נוספים.

מאחר וסביר להניח שאין לך מידע פנימי מה קורה כרגע באותה החברה שאליה אתה מעוניין לשלוח קורות חיים, מומלץ שלא להיכנס בכלל לשיקול זה של עיתוי. חשוב גם לשים לב שלא ליפול למלכודות של דחייה בהגשת מועמדות למשרות רק כי יש פחד מדחייה נוספת, תחושת ייאוש או סתם כי לא מתחשק כרגע להיכנס או להמשיך בתהליך החיפוש (כבר נתקלנו במועמדים שהצהירו שבחודשים יולי- אוגוסט, שהם כמעט שלא הולכים לראיונות עבודה, כי חם להם מידי בחוץ...),

ובעניין סוף השנה המתקרב? נכון שכל החברות עסוקות בתקופה זו בסיכומי השנה הנוכחית ותכנונים לשנה הבאה, אך בחברות רבות, בעיקר הגדולות, קיימות מחלקות שונות העוסקות בכך (כגון מחלקת הנהלת חשבונות, מחלקת תפעול וכיוצ"ב), בעוד שיתר המחלקות ממשיכות בעבודתן כרגיל.

יתרה מכך, ישנן חברות שדווקא לקראת סוף השנה האזרחית מגייסות עובדים רבים, אם בהקשר של פעילות סוף השנה ואם כחלק משגרת הגיוס השנתית השוטפת. בחלק מדובר במשרות לתקופה קצרה, המתאימות לכל מי שמחפש עבודה זמנית , ובחלק מדובר במשרות קבועות, לטווח ארוך.
בין יתר המקצועות שבהם יש דרישה לעובדים בתקופה זו ניתן למנות את:

  • מקצועות הנהלת חשבונות וראיית חשבון - חברות רבות מתגברות את עובדיהן בתחומים אלה לקראת עבודת סיכום השנה, הנערכת במהלך הרבעון הראשון של השנה הבאה.
  • מחסנאות ועבודה כללית – בתחום זה קיימת דרישה כמעט כל העת, ולקראת סוף השנה האזרחית אולי אף יותר עקב פעילויות ספירת המלאי.
  • שירות לקוחות בחברות ביטוח – חברות ביטוח מגייסות לעיתים נציגי שירות דווקא בתקופה זו של השנה, לצורך חידוש פוליסות ביטוח. חלק מהמשרות הינן זמניות.

יש לציין כי בחברות התקשורת ובחברות הטלוויזיה והלוויין הביקוש לעובדים בתחומי השירות והמכירות נמשך בדרך כלל גם בתקופת סוף השנה האזרחית. כנ"ל לגבי תפקידים שונים בחברות הייטק רבות ובמפעלי תעשייה.

לכן, בין אם זו תקופת סוף שנה, חורף, קיץ, חופש גדול וכדומה - אתה מחפש עבודה כרגע? פעל בכל הדרכים העומדות לרשותך לשם כך ואל תיתן לשיקולים של עיתוי לעמוד בדרכך. ראית מודעה על משרה שמעניינת אותך? שלח קורות חיים (מן הסתם, אם אותה חברה פרסמה מודעת דרושים, סביר להניח שהיא מגייסת כרגע). פנה לחברות כח אדם והשמה באופן יזום, השתמש בקשרים ויידע את חבריך על כך, וכמובן, נצל גם את הרשתות החברתיות לצורך כך. המשך בחיפוש העבודה במלוא המרץ, מי יודע, אולי עד תחילת השנה האזרחית הבאה כבר תמצא את המשרה המיוחלת...

בהצלחה!

 

 
 
© כל הזכויות שמורות לחברת אורטל משאבי אנוש
המאמר מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות, אך פונה לנשים וגברים כאחד.
 
 

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?