ברוכים הבאים
רבים מהמועמדים העוברים אצלנו תהליכי מיון למציאת עבודה, שואלים אותנו – האם זה נכון לשאול שאלות במהלך ראיון עבודה? ואם כן, האם מומלץ לשאול שאלה במהלך הראיון או להמתין לסיומו?
המומחים שלנו ממליצים – בהחלט כדאי ורצוי לשאול שאלות במהלך ראיון עבודה.
הדבר תלוי באופי השאלה. במידה והשאלה עולה בעקבות דבר מה שהמראיין אמר במהלך הראיון, ניתן להציג את השאלה באותו רגע, על מנת שלא תשכח אותה כשתגיע לסוף הראיון. כמובן, יש לעשות זאת בצורה עדינה, לחכות שהמראיין יסיים את המשפט ולא להתפרץ לדבריו בחוסר נימוס. יתכן ותקבל עליה מענה עוד במהלך הראיון.
במידה והנושא לא עלה במהלך הראיון, מקובל להמתין לסיום הראיון על מנת לשאול את השאלות. רוב המראיינים נותנים זמן בסוף הראיון עבור שאלות, ואם לא, ניתן בהחלט לבקש עוד מספר דקות לשם כך. זו ההזדמנות שלך להציג שאלות אחת אחרי השנייה, מומלץ לא יותר מ-2 או 3 שאלות על מנת לא להגזים.
התשובה פשוטה (יחסית...) - הכן את עצמך מראש.
זומנת לראיון עבודה? היכנס לאתר האינטרנט של החברה או לעמוד הפייסבוק שלה וקרא אודותיה. למד מהו גודל החברה, כמה עובדים ישנם בחברה, אילו מחלקות קיימות ומהו תחום ההתמחות שלה. אחרי שתקבל פרטים על החברה תוכל לרשום לעצמך מספר שאלות שיעלו ולבחור מתוכן את החשובות ביותר.
במידה והגעת לחברה זו דרך חברת כח אדם והשמה – מומלץ לשאול שאלות "ראשוניות" את יועצ/ת ההשמה. בדרך זו תוכל לקבל תשובות מראש ו"לחסוך" שאלות במעמד הראיון, וכמו כן להכין את השאלות החשובות לראיון בחברה.
לדוגמה: פרטים טכניים לגבי המשרה כגון שעות עבודה, מיקום או שכר - מומלץ לשאול את יועצת ההשמה, או את האדם שזימן אותך לראיון בטלפון, על מנת שתוכל להחליט מראש אם בכלל כדאי לך לגשת לראיון.
עליך לזכור כי אתה המרואיין ולא המראיין. שים לב שאינך מוביל את השיחה בצורה אגרסיבית והתנהל בנימוס ובאדיבות. הקפד לאורך הראיון על הקשבה מלאה לדברי המראיין ושים לב, לא לשאול שאלות שכבר ניתנה עליהן תשובה במהלך הראיון- דבר אשר יצביע על חוסר ריכוז.
שאל שאלות בנוגע לתפקיד ולחברה ולא בנוגע לשכר ותנאים. כמו כן, אל תשאל את המראיין שאלות אישיות. המטרה שלך היא שהמראיין יכיר אותך היטב וכך יחליט אם אתה מתאים לתפקיד המוצע. שאלות בנוגע להטבות ולשכר לא יתרמו למטרה זו, ויש להשאיר אותן לשלבים מתקדמים יותר.
לסיכום, נושא השאלות הינו נושא חשוב ויש לבצע עבורו עבודת הכנה מקדימה עוד לפני הראיון. זכור כי בכל שלב של הראיון אתה בגדר "נבחן" ועליך להתנהל בצורה אשר תכבד אותך ואת המראיין.
בהצלחה!