מאת יפעת דהן חורב

בשעה טובה מצאת עבודה. שיהיה המון בהצלחה !

זהו, כעת תוכל לעצור את תהליך חיפוש העבודה, אפשר להקפיא את ה"סוכנים החכמים" שהפעלת באתרי האינטרנט השונים, ולהפסיק לעבור על מודעות הדרושים בעיתונות.

האומנם ? מסתבר שזה לא בדיוק עובד כך...

מסקר שערכה אורטל משאבי אנוש עולה כי רק 37% ממחפשי העבודה מפסיקים לחלוטין את תהליך חיפוש העבודה לאחר מציאת עבודה. 63% הנותרים ממשיכים, במידה כזו או אחרת, לחפש ולהיות קשובים להצעות עבודה.

עפ"י הנתונים 34% ממחפשי העבודה אמנם אינם פונים באופן יזום, אך אם פונים אליהם בהצעות עבודה, הם מוכנים לשמוע ולשקול אותן. 20% ממשיכים לחפש רק באתרי האינטרנט, על מנת לוודא שהם לא מחמיצים שום הזדמנות ו- 9% ממחפשי העבודה ממשיכים לחפש בקדחתנות, מעדכנים קורות חיים, יוזמים פניות למעסיקים פוטנציאליים ואף הולכים לראיונות עבודה.

נכון שתמיד כדאי להיות עם יד על הדופק ולבדוק מה קורה בשוק, על מנת לא להחמיץ הזדמנויות תעסוקה טובות יותר, אך מצד שני יש לזכור שהצלחה במקום עבודה חדש תלויה לא מעט גם במידת המחויבות וההשקעה של אותו עובד. כאשר העובד רק מתחיל עבודה חדשה וכבר בודק כל העת מה קורה בחוץ, מחויבותו למקום העבודה אינה שלמה והדבר עלול להקרין על הצלחתו בתפקיד. מעבר לכך, מעסיקים לא ממהרים לקבל לעבודה עובדים שההיסטוריה התעסוקתית שלהם אינה יציבה, וכאשר עובד עובר ממקום עבודה אחד לאחר תוך פרקי זמן קצרים, עלול הדבר לפגוע בסיכוייו להתקבל למקומות עבודה בעתיד.

מהנתונים ניתן להניח כי חלק מהעובדים המתחילים מקום עבודה עושים זאת מתוך פשרה, ולכן הם ממשיכים בחיפוש משרה המתאימה להם יותר. בניגוד לעבר, כיום התאמת העבודה הינה תחום מקצועי. לפיכך, אם מועמד אכן רוצה שהליך חיפוש העבודה יסתיים בהצלחה, והוא לא רק ימצא עבודה אלא עבודה שהוא שואף לה, המתאימה לו והולמת את כישוריו, כדאי שייעשה זאת באמצעות גורמים מקצועיים שיכולים לכוון אותו.

 

מנתונים שיש בידינו עולה כי בקרב אלו שמצאו עבודה באמצעות חברות כח אדם והשמה, אחוז השורדים במקומות העבודה תקופות ממושכות, גבוה יותר מאשר עובדים שהגיעו למשרה באופן עצמאי. הדבר נובע מהעובדה שחברות כח האדם מקושרות למעסיקים ומבינות את התרבות הארגונית והצרכים, מחד גיסא, ולומדות את מחפש העבודה, על יכולותיו, צרכיו ורצונותיו, מאידך גיסא, וכך ההתאמה בין המועסק והמעסיק הינה מיטבית.
 
© כל הזכויות שמורות לחברת אורטל משאבי אנוש
המאמר מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות, אך פונה לנשים וגברים כאחד.
 

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?