ברוכים הבאים
אתה שולח קורות חיים בלי סוף, הולך לראיונות רבים, ועדיין – לא הצלחת למצוא את המשרה המיוחלת, למרות שפעמים רבות נראה שאתה מתאים לה על- פי כל הדרישות. אז מה הבעיה ? מסתבר שרבים ממחפשי העבודה מקטינים את סיכוייהם להתקבל למשרה המבוקשת רק בשל מס' טעויות בדרך. המומחים של אורטל משאבי אנוש מסבירים כיצד להימנע מהן :
1) הטעות: חיפוש עבודה שאינו תואם את כישוריך – אל תגיש את מועמדותך למשרה שהינה מעבר ליכולת שלך. נכון, אתה צריך להאמין בעצמך ולשאוף קדימה, וגם ה"טייטל" והמשכורת אולי קורצים, אך הייה מציאותי – הכר בערך עצמך ודע למה אתה מסוגל. הגשת מועמדות למשרה בכירה מעבר ליכולותיך עלולה לפגוע בך : אם לא תתקבל – תתאכזב, ואם תתקבל – לא תוכל לספק את "הסחורה", תאכזב את מעסיקיך ותהיה מתוסכל. הנפילה בתפקיד יכולה להיות טראומטית ולפגוע בך בהמשך הקריירה (פגיעה בשמך הטוב כשיבקשו עליך המלצות וכדומה).
2) הטעות: חיפוש עבודה רק באתרי הדרושים הייעודיים - חפש עבודה בכל האמצעים העומדים לרשותך. נכון שרבות ממודעות הדרושים מתפרסמות בעיתונים ובאתרי חיפוש עבודה באינטרנט, אולם חשוב לדעת כי בחברות כח אדם והשמה קיים מלאי גדול של משרות שחלקם הגדול דווקא לא מתפרסם. לכן, חשוב לבקר גם באתרי האינטרנט של חברות כ"א המובילות ואף להיכנס לסניף הקרוב למקום מגוריך (השירות הוא בחינם). דרך נוספת שכדאי באמצעותה לחפש עבודה הינה קשרים אישיים, דרך חברים, משפחה ומכרים.
3) הטעות: הגשת קורות חיים שאינם כתובים או ערוכים נכון . חשוב לזכור שקורות החיים שלך הינם החזות הראשונית שלך בפני המעסיק הפוטנציאלי, זו דרכו הראשונית ללמוד עליך, הן על-פי תוכן הדברים והן על-פי עריכתם. לכן יש לשים לב לדרך שבה אתה מציג את עצמך בקורות החיים. קו"ח לא "נכונים" יכולים למנוע ממעסיקים פוטנציאלים להזמינך לראיון, למרות שאולי אתה כן ראוי למשרה. גם אם הזמינו אותך לראיון - יתכן שבמהלכו יסתבר כי חלק מקו"ח אינם מציאותיים ואתה תיתפס כלא אמין ותאבד את האפשרות להתקבל למשרה זו. הסברים ודוגמאות כיצד לכתוב קורות חיים ניתן למצוא במאמרים רבים באתר, אולם ראוי לציין מס' דגשים שלא תמיד שמים לב אליהם:
א. הקפד שקו"ח שלך יהיו בדף אחד (בגודל A4 ). יש לערוך הגהה על מנת לוודא שלא נפלו טעויות דפוס או טעויות בתאריכים. פעמים רבות מועמדים מגישים קורות חיים שאין בהם סדר הגיוני מבחינת התאריכים.
ב. אל תסתיר פרטים אישיים כגון תאריך לידה או מצב משפחתי, גם מכיוון שמדובר בפרטים שיישאלו בטרם תזומן לראיון או בראיון עצמו וגם מכיוון שפרט שאולי נראה לך כחיסרון (לדוגמא אמא לילד קטן) יכול להוות דווקא יתרון עבור מעסיק מסוים.
ג. קורות החיים צריכים לשקף מציאות אמיתית, גם אם במידה מסוימת מעגלים פינות או לא כותבים את הכל. יש לקחת בחשבון שגם בתפקידים זוטרים לכאורה המעסיק בודק על עובדיו בטרם קבלתם לעבודה, משוחח לעיתים עם מעסיקים קודמים וכדומה, ולכן חשוב לא לכתוב דברים שאינם נכונים. מרבית מקומות העבודה גם דורשים לראות תעודות המעידות על השכלתך, לכן, אם לדוגמא לא סיימת עדיין את לימודי התואר השני, אל תכתוב שהינך בעל תואר שני אלא שאתה עדיין במהלכו.
ד. אל תפרט יותר מדי בתיאור התפקיד - מספיקה שורה עניינית אחת. היצמד לאמת ואל "תנפח" יותר מידי, כי הרי ברור לכל מעסיק מה כולל התפקיד. פירוט יתר עלול להכשיל אותך , ולעיתים אף להכעיס את המראיין על כך שלא ניתן לו מספיק קרדיט לדעת מה כולל תפקיד של מנהל כספים או של מנהל שיווק לדוגמא.
ה. אם למדת בקורסים שונים שאינם קשורים למקצועך – אל תציינם. פירוט יתר של קורסים בנושאים שונים או קורסים הקשורים לתחביביך מראה על אדם שאינו עקבי, מבולבל, ושאינו יודע לאיזה כיוון ללכת.
א. אל תחמיא למראיין מיד בתחילת הראיון (לדוגמא: "איזה משרדים יפים") . כאמור, במהלך הראיון צריך להפעיל הרבה אינטואיציה, ואם הינך חש שבמהלך הראיון דווקא מתאים להחמיא לו על משהו, עשה זאת.
ב. אל תנסה להפעיל קשרים. אמירה כגון: "דרך אגב יש לך ד"ש מ..." אינה מומלצת כלל ושקופה למדי.
ג. אל תשאל את המראיין שאלות אישיות (כגון: "אתה במקור מחיפה?), זה אינו במקום ועלול להיתפס לחטטנות ולגרום אוטומטית לפסילה.
ד. אל תנסה להוביל את השיחה, יש מראיין ואתה המרואיין.
אל תשכח – אתה משווק את עצמך, עשה זאת על הצד הטוב ביותר.
בהצלחה.