ברוכים הבאים
מועמדים רבים פונים אלינו (בצ'אט, בפייסבוק או בטלפון) ושואלים מדוע לא יוצרים איתם קשר, לאחר שהגישו מועמדותם למשרות רבות.
זהו בהחלט מצב מתסכל כשאתה שולח קורות חיים ולא מקבל אפילו שיחת טלפון אחת, ואם כבר שדרגנו את קובץ קורות החיים שלנו, וברור כי ברשותנו כל הכישורים הנדרשים לביצוע התפקיד – על אחת כמה וכמה.
צריך להבין שיכולות להיות מספר סיבות לכך. אנחנו כאן כדי לעשות קצת סדר בבלגן (ואולי לתת גם קצת תקווה...) ולענות מספר תשובות לשאלה – מדוע לא חוזרים אליי?
למשרות מבוקשות במיוחד פונים מועמדים רבים. ישנן משרות להן מגישים עשרות ואף מאות מועמדויות.
ככל שפונים למשרה יותר מועמדים, כך המעסיק מפעיל "מסננת בעלת חורים קטנים יותר", כלומר, המעסיק מרשה לעצמו להיות יותר בררן ולהתעקש על כל דרישה, ולו הקטנה ביותר.
בנוסף, במקרים בהם יש כמות גדולה של מועמדים, המעסיק יכול לזמן לראיון מספר מועמדים ולעצור את החיפוש, עוד לפני שקרא את כל קורות החיים שנשלחו אליו. במקרה כזה, ייתכן והוא כלל לא יגיע לקורות החיים שלך.
בכל מקרה, אנו ממליצים לא להגיש מועמדות לאותה משרה כמה וכמה פעמים, בתקווה לזכות בתשומת לב. החשש במקרה זה הוא שיהיו מעסיקים שיראו זאת כ"הטרדה". המלצתנו המקצועית היא להגיש מועמדות לכל משרה פעם אחת, או לכל היותר פעמיים, וגם זאת בהפרש של כמה ימים.
כאשר מעסיק מפרסם מודעת דרושים (או חברת כח אדם שמפרסמת משרה עבור לקוח), פעמים רבות הוא יבחר לפרט תחת הקטגוריה "דרישות" את התנאים ההכרחיים לביצוע התפקיד. סעיף זה יכלול בדרך כלל השכלה, ניסיון מקצועי קודם, זמינות להיקף העבודה ועוד. בנוסף, למעסיק ישנן דרישות אותן הוא מגדיר כ"יתרון" – כשבפועל תהיה לו העדפה לחזור למועמדים שעונים על דרישות אלה. לכן, לפני שאתה מגיש את מועמדותך – בדוק את קורות החיים שלך. אם הדרישה שצוינה במשרה כ"יתרון" לא מופיעה אצלך – קח בחשבון שיעדיפו קודם לחזור למי שאצלו היא כן מופיעה.
במידה ומדובר ביתרון שיש ברשותך, אך לא ציינת זאת בקורות החיים, או לא הדגשת אותו מספיק – זה המקום להוסיף או להדגיש אותו...
ככלל אנחנו ממליצים למחפשי עבודה שיהיו להם מספר גירסאות של קורות חיים, שכל אחד מהם מותאם ספציפית למשרה אליה אתה מגיש מועמדות ו"מאיר בזרקור" מידע רלוונטי לגביה, לרבות: ניסיון קודם רלוונטי, השכלה, יכולות אישיות וכו'. אך לא על כך אנחנו מדברים כעת.
אנחנו מדברים על מצב שבו למעסיק מגיעות 2 גרסאות שונות (בתקופות שונות) של קורות החיים שלך, כשחוסר ההתאמה בא לידי ביטוי בציון השנים בהן עבדת במקום מסוים, או תחומי עיסוק שונים לחלוטין, או מקום עבודה שמופיע בגירסה אחת אך לא מופיע בגירסה אחרת. הדבר עלול להוביל לכך שלא יצרו איתך קשר. לכן המלצתנו היא לשמור על אמינות ולהיות עקבי בקו"ח שאתה "מפזר".
כפי שהזכרנו קודם, המעסיק מקבל כמות גדולה של טפסי קורות חיים ולכן משקיע פחות זמן על קריאה של כל קובץ. אם קורות החיים שלך ארוכים מידי, ישנו סיכוי גדול שהמעסיק לא יקרא אותם עד הסוף ולכן יפספס, אולי, פרטים חשובים. על כן יש להקפיד על קובץ שאינו עולה על עמוד אחד אך עדין מכיל את כל המידע הדרוש.
בימים אלו רובינו עובדים עם האינטרנט, והשימוש בפקס הולך ומתאדה מהעולם. . בשרתי הדואר עלולות להיות חסימות שיביאו למצב בו הקובץ יישאר "באוויר" ולא יגיע לאן שצריך להגיע, גם אם לא קיבלת על כך הודעת שגיאה. כלומר – יתכן וקורות החיים שלך בכלל לא הגיעו למעסיק.
אחת הסיבות לכך יכולה להיות מכיוון שתיבת המייל ממנה שלחת מלאה עד אפס מקום, מה שיימנע ממך לשלוח או לקבל דברי דואר.
סיבה נוספת, היא ששלחת קובץ שאינו מסמך word סטנדרטי, למשל מסמך pdf. מעסיקים רבים, ובמיוחד חברות כח אדם, אינם מקבלים ישירות למייל הפרטי שלהם את הקובץ, אלא קוראים אותו דרך מערכת ממוחשבת. במקרה כזה המערכת תדע לקרוא קבצים סטנדרטיים, וכל קובץ אחר יגרום לכך שקורות החיים שלך לא יכנסו לתוך המערכת ולכן – לא יגיעו למעסיק.
כידוע, הרשתות החברתיות תפסו תאוצה בשנים האחרונות, וגם בעולם התעסוקה הן משחקות תפקיד מרכזי. מומלץ מאוד לזכור זאת בעת חיפוש עבודה. יש לקחת בחשבון שמגייסים רבים מחפשים את הפרופיל שלך בפייסבוק עוד לפני שיצרו עמך קשר, במיוחד אם קורות החיים שלך יצרו עניין בעיניהם.
לאחר שימצא את הפרופיל שלך ברשת החברתית, יסתכל המעסיק דבר ראשון על תמונת הפרופיל שבחרת לעצמך, ומיד לאחר מכן על התכנים בתוך הפרופיל כגון – סטטוסים שכתבת, תגובות שלך על תכנים של אחרים, תמונות בהן אתה מתויג וכן הלאה.
לכן, המנע מלהראות נתונים שיכולים להציג אותך באור שלילי. חשוב פעמיים לפני שאתה כותב סטטוס בעל אמירה בוטה או גסה, ולפני שאתה מעלה תמונות שאינן כוללות לבוש מלא וייצוגי.
לסיכום, ערנות ותשומת לב ל"פרטים הקטנים" בעת חיפוש העבודה יעלו את הסיכוי שהמעסיקים ייצרו עמך קשר. עליך לזכור, כי על כל משרה מתמודדים עשרות מועמדים ולכן עליך להבליט את יתרונותיך ולהמנע מטעויות טכניות שיחבלו בסיכוייך. שמור על גישה אופטימית וחיובית עד לקבלת הטלפון המיוחל.
אין לך קובץ קורות חיים? אנחנו ממליצים לך ללחוץ כדי לדעת איך הכי נכון לכתוב קורות חיים.
בהצלחה!